Fanna BK stod pall för trycket när de "slog in den andra matchbollen" i jakten på seriesegern. Laget fick en fin start i bortamatchen mot Värtan, och ledde med 2-0 innan 20 minuter var spelat. Båda målen av Haris Bajramovic. Det första ett inspel från kanten, och det andra på straff efter att brassen Leonardo Scienza blivit fälld.

Värtan reducerade innan paus, och hade också läge för kvittering i början av andra halvlek. Men Fanna stod distansen ut - och i slutskedet kunde Haris Bajramovic fullborda sitt hattrick och definitivt skicka Fanna till division två. Hade Fanna förlorat så hade det ändå blivit avancemang - då serietvåan Österåker samtidigt åkte på stryk med 2-5 mot IFK Uppsala.

Lättnaden och glädjen i Fanna-laget var naturligtvis stor efter matchen. Men det kom också en stenhård passning från tränaren Alexander Alan till personer utanför klubben, som han tycker försökt svartmåla Fannas verksamhet under säsongen.

Artikelbild

| Tränaren Alexander Alan blev både hissad och duschad efter triumfen på Hjorthagens IP.

– Jag är fantastisk glad över det här, men det har också varit så mycket störningsmoment på vägen. Det har varit så mycket skitsnack. Att vi har ett köpt lag, en tränare som inte är tillräckligt erfaren, att vi inte har någon styrelse, att det finns svarta pengar, att det är korruption och allt möjligt. Och vi har hållit käften om det här hela säsongen, men nu vill jag tacka alla haters därute, för alla de här människorna och deras snack har stärkt oss ännu mer som lag, och gjort att vi kunnat vinna serien, säger Alexander Alan.

– Jag kan säga så här. Det finns ingenting som vi hållit på med som är olagligt eller fult. Då hade vi blivit stoppade för längesedan. Det är bara snack som går från mun till mun. Det börjar på a och slutar på ö. Det är ingen som får betalt av klubben. Tvärtom så har Fannas herrar avlastat hela Fanna BK den här säsongen och hjälpt till så att Fanna förmodligen slutar på plus i år. Allt som har betalats kring a-laget har betalats av privata sponsorer och privata finansiärer. Hur skulle vi annars få tag i pengar, fortsätter Alexander Alan.

Till det fotbollsmässiga så var Alexander Alan väldigt stolt över prestationen. Och nu vill han fortsätta på den inslagna linjen i division två.

– Ingenting är klart. Jag har kontrakt på 1+2 år. Men vi ska sitta ned under oktober och se hur vi kommeer överens. Jag är Sveriges billigaste fotbollstränare, säger Alexander Alan och skrattar.

Artikelbild

| Brassekvartetten Mike Honorato, Leonardo Scienza, Pedro Eller och Enes Alic har varit en stor bidragande orsak till framgången.

Han vill också göra det med samma trupp som spelat i år plus några förstärkningar.

– Det krävs mycket planering nu. Jag brukar säga att laget är inte bättre än styret i föreningen. Och i division två kommer det att att krävas manskap och ledning som är bättre än laget. Jag älskar mina spelare och vill behålla dem allihop, men vi måste också ha in några förstärkningar, säger Alexander Alan.