ESK tog äntligen steget

ESK Fotboll tog klivet upp till division 2. Detta efter att ha vunnit serien med imponerande elva poäng, endast tre förluster på 22 matcher.

2 januari 2019 13:45

– Vi gick in med en målsättning att göra det vi gjorde. Det med en försäsong i ryggen som var lite sådär. Med mycket skador och kort med folk, säger Martin Andersson, tränare för ESK i sin sammanfattning av säsongen 2018.

– Vi redde ut det till sist och alla drar sitt strå till stacken. En bra trupp i division 3, punkt slut, måste man säga. De som kommer in lyfter gruppen ytterligare några procent.

Vilket var årets bästa prestation?

– 4-0 mot Vallentuna hemma, som var på väg uppåt på hösten, det är väl en av många bra prestationer. Vi gör kanske inte den bästa insatsen men resultatmässigt var matchen den bästa. Ett lag som vi har haft lite problem med, där man inte vet hur det slutar när man går in i fighterna, det kan svaja hejvilt, säger ESK-tränaren och tillägger:

– Det var även Viktor Wernerssons debut för oss, där han gör 2+1.

Vad ser ni fram emot främst nästa säsong?

– Vi vill ta nya kliv. Resultatmässigt är jag ganska ointresserad, jag tror på att om vi tar kliv och utvecklar det vi någonstans håller på med så blir det bra. Det är jag helt övertygad om, sen hur bra det blir resultatmässigt, det är en annan fråga. Det är lättare om vi är stringenta i det vi gör och hela tiden strävar efter att få ett visst utfall på matcher, då är det lätt att hela tiden studsa tillbaka.

– Det blir lätt och ha en hög lägsta nivå, om vi kan förbättra dom bitarna. Både försvar och anfallsspel, och individuellt, det ser jag fram emot att vi lyckas med.

Topp tio

10. Alex Gunnerheim

9. Mattias Åkerberg

8. Enköpings Rugbyklubb

7. ESK Fotboll

6. ?

5. ?

4. ?

3. ?

2. ?

1. ?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Forngren