ESK mot division två

ESK:s sejour i division ett är med allra största sannolikhet över för den här gången. BK 30 vann med 4-1 på Enavallen och det känns som ett omöjligt uppdrag att rädda kvar ESK i ettan med tre omgångar kvar.

9 september 2019 22:57

Nio poäng och minst 20 mål ska hämtas ikapp på de tre sista omgångarna för att ESK ska ha en teoretisk chans att klara sig kvar i ettan. Och ESK-tränaren Tomas Karlsson förstår att det blir svårt. Mer eller mindre omöjligt. Allt pekar på en omstart i division två för ESK.

– Den chansen är nog i stort sett borta nu. Vi får försöka avsluta snyggt, och jag tror tjejerna vill visa det också, säger Tomas Karlsson.

Annars började allt perfekt för ESK. I elfte minuten sköt Michaela Lennvall Suomela 1-0 på frispark från cirka 40 meter. Dessutom skapades ett flertal andra lägen för hemmautdelning.

– Första 20 minuterna är strålande. Vi borde kunnat tofflat in något mer mål där. Så 1-0 rättvist. Men BK är svårspelade. De spelade på våra svagheter, och fick jobba väldigt hårt i försvaret. Det är ett tufft lag, och tyvärr räcker vi inte till mot det här motståndet till slut, säger Tomas Karlsson.

Innan första halvlek var slut hade BK 30 vänt till 2-1 efter två mål av Ella Gunnarsson. Och det skulle bli mer. Till slut blev det 4-1, och hade blivit ännu mer om inte Jonna Böckert i ESK-målet briljerat med flera fina räddningar.

– Vi trodde ändå på det i halvtid. Men vi orkade inte riktigt kliva upp när de trycker upp sitt omställningsspel och vinner mark. Då hamnar vi längre och längre ned. De är bättre än oss, det är bara att konstatera. Vi gjorde ett tappert försök första 30, sedan slocknade lampan, säger ESK-tränaren.

Var någonstans räcker ni inte till den här säsongen?– Det är bara att konstatera att vi lever med mycket olika förutsättningar i den här serien. Det finns klubbar som har lite ekonomi och kan värva in spelare, som man måste göra på den här nivån. Det har inte vi. Vi kan inte köpa ihop ett lag. Det är skilda världar, säger Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom