ESK hyllar backklippan Lindquist

Andreas Lindquist gjorde 446 matcher i ESK. Innan matchen mot Väsby kommer ESK att hylla den förre lagkaptenen med en avtackning.

Andreas Lindquist gjorde 446 matcher i ESK-tröjan. I kväll hyllas han av moderklubben då hans tröja nummer 29 också pensioneras.

Andreas Lindquist gjorde 446 matcher i ESK-tröjan. I kväll hyllas han av moderklubben då hans tröja nummer 29 också pensioneras.

Foto: Anders Forngren

Ishockey2019-09-18 07:00

31-årige Andreas Lindquist lade skridskorna på hyllan inför den här säsongen. Förutom två avstickare till Ungern och Norge var han klubben trogen under 14 säsonger. Hans 446 matcher är näst mest i klubbens historia bakom Andreaz Perssons 476.  
Att Andreas Lindquist betytt mycket för ESK råder inga tvivel om.  
– Det är en fantastisk människa och spelare. En otroligt pålitlig kille som vi alltid vetat vad vi har fått av. Han var också en spelare som alltid fanns där när vi behövde det som mest. I play-off i våras erbjöd han sig att spela vartannat byte, och strax före jul gjorde han säsongens två enda mål som var avgörande för att vi tog oss till allettan. Han kom upp i a-laget som 16-åring och förblev klubben trogen, och det är vi otroligt tacksamma för, säger ESK:s sportchef Christian Nordenberg.  
Han avslöjar också en unik statistik som präglar Andreas Lindquists karriär.  
– Det som är anmärkningsvärt är att han inte gått minus under någon säsong i ESK. Det är siffror som verkligen sticker ut. Det enda som avviker är att han gick minus ett under en halv säsong i Norge, fortsätter Christian Nordenberg.  
Andreas Lindquist kommer hyllas och hedras med en ceremoni kort före nedsläpp i kvällens hemmamatch mot Väsby.  
– Innan nedsläpp kommer båda lagen att ställa upp på blålinjen och speakern läser upp ett tacktal, och så lämnar vi över tröja nummer 29. Den kommer att pensioneras, vilket innebär att ingen mer kommer bära den tröjan i ESK, säger Christian Nordenberg.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!