Fanny Schenning, Sissel Wickström och målvakten Thilda Olsson har alla lämnat för nya klubbaddresser inför den kommande säsongen.

Detta är en bidragande orsak till att klubben nu väljer att ta steget ner i division 2 inför den kommande säsongen.

– Vi var tvungna att lämna ett beslut under måndagen och vi kom fram till att vi hade ungefär 11 spelare klara för spel i division 1 och däribland ingen målvakt.

– Beslutet blev att spela i division 2 nästa säsong och istället försöka vinna den serien och ta oss tillbaka, säger lagets Louise Andersson.

Att just komma tillbaka till division 1 så fort som möjligt är ett uttalat mål för klubben.

– Det är vad vi satsar på. Alla i truppen var eniga om att vi vill träna och bli matchade på exakt samma sätt som tidigare, precis som om vi spelade i division 1. Så ingenting kommer att ändras för oss tränings- eller truppmässigt, utan skillnaden blir att vi gör det i en lägre division.

Hur är läget kring truppen?

– Det finns några frågetecken som vi inte vet allt kring än. Skillnaden är ju att det är rullande tid i division 2 så matcherna går mycket fortare. Så även om vi skulle få ihop 11 spelare till en match så skulle vi klara det. Men vi kommer fortfarande att ha de bästa spelarna på match och det är precis som vanligt upp till tränarna att ta ut den truppen, menar Andersson.

Just på tränarsidan finns det också nyheter. Tidigare under våren meddelade Christer Jones och Kaj Söder att de skulle kliva av sina uppdrag.

Söder har dock bestämt sig för att fortsätta.

– Som det ser ut nu kommer Kaj att vara huvudtränare och kommer ha med sig Patrik Irvebrant som assisterande, samt att Mikael Ahlin kommer finnas med som hjälp och vara fystränare.