Det råder en del oordning i de lägre serierna i innebandyuppland. I herrarnas division tre är man nu uppe i hela sex lag som inte får eller vill gå upp i seriesystemet.

Ett av dem är nu alltså Enköping IBK, som likt flera lag före dem, beslutat sig för att spela kvar i division 3.

– Vi har valt att ta det säkra före det osäkra. Just nu ligger vi sexa i tabellen och vi kommer troligtvis kanske inte komma så mycket högre heller. Även om förbundet säger att de inte kommer tvinga upp något lag så valde vi ändå att redan nu tacka nej. Vi känner inte att vi är där ännu, säger Andreas Olofsson.

Som tabellen ser ut nu så är det fyra framför EIBK som valt att tacka nej. Så trots sin sjätteplats ligger man tvåa i serien och skulle – om man inte tackat nej – ha haft en gratisplats i division 2.

– Det är ju inte bra att det ser ut såhär. Vi har sagt att det inte känns rätt att gå upp om man inte är åtminstone topp tre i serien, och där kommer vi ju inte vara.

Delar spelartruppen er syn på det hela?

– Ja, till absolut största del. Klart det finns några som tycker det vore kul att gå upp. Men samtidigt så köper alla hur vi tänker och är med oss i beslutet. Vi ska inte behöva jaga spelare en hel sommar för att desperat få ihop ett lag till division 2. Istället ska man komplettera upp med spelare till en trupp som är redo för spel i högre serier.

– De här tankarna är förankrade hos speltrupp och styrelse.