ENA:s duo fyra i världscupen

Den senaste tiden har varit framgångsrik för ENA Bugg & Swing med lyckade insatser på inom och utanför Sveriges gränser.

Amanda Berglind och Valdemar Selgeryd slog till med en  fin färdeplats på världscupen i Norge.

Amanda Berglind och Valdemar Selgeryd slog till med en fin färdeplats på världscupen i Norge.

Foto: Privat

Tävlingsdans2019-11-07 12:11

De senaste helgerna har det varit mycket tävlande för ENA Bugg & Swing, även i Norge där det var världscuptävling i Boogie Woogie. Ett av ENA:s nya par, Valdemar Selgeryd och Amanda Berglind, åkte till Trondheim för att göra debut i sitt tävlande utanför Sverige.

Duon tog en fjärdeplats för juniorer och blev bästa svenska juniorpar, något som självklart gav självförtroende och mersmak.

Samtidigt pågick det GP-tävling i Växjö. ENA hade flera fina placeringar, varav August Selgeryd och Wilma Henriksen tog hem segern i Boogie Woogie i sin klass.

Mattilda Sundqvist och Fredrik Alfredsson samt Tony och Marie Forsberg tog sig till final i klassen 35+ Super A. Fredrik och Mattilda fick kliva upp på en andraplats efter avslutad dans och Tony och Marie slutade som femma. Hugo Svenberg och Emma Corlin tog ett brons och det gjorde även Wilmer Bergqvist och Cornelia Johansson. Elias Corlin och Hanna Ardbäck, ett av ENA:s juniorpar, tog en fin fjärdeplats i en klass sammanslagna med vuxna.

Det har även tävlats i Götene och ENA hade många dansare till start. August Selgeryd och Wilma Henriksen tog återigen hem en vinst i sin juniorklass i Boogie Woogie och vinsten tog även Valdemar Selgeryd och Amanda Berglind, som i den här tävlingen fick dansa i sin ungdomsklass där de egentligen hör hemma åldersmässigt. Som grädde på moset tog de även hem guldet i sin buggklass.

Linus Freidmann och Alicia Jacobsson som tog ett brons och Felix Freidmann och Tindra Persson dansade in som fyra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!