"En tyngd som har släppt"

ESK Hockey tog säsongens första hemmaseger i Upplandsderbyt mot Wings. Men det var inte det enda man hade att fira efter segern. "Vi visar en jävla karaktär", sa Johan Jonsson.

ESK Hockey tog sin första hemmaseger i derbyt mot Wings.

ESK Hockey tog sin första hemmaseger i derbyt mot Wings.

Foto: Robin Widing

Ishockey2019-11-10 18:56

Tre poäng in på kontot blev det efter 4–0 hemma mot Wings. Men poängen i sig var inte det enda som de grönsvarta hade att fira i omklädningsrummet efter matchen. Segern var nämligen lagets första hemma i Bahcohallen på hela säsongen och dessutom fick man hålla nollan.

– Fantastiskt kul att vinna. Det är väldigt mycket roligare att vinna hockeymatcher, konstaterade coach Johan Jonsson med ett skratt direkt efter matchen.

Att han var glad kan man mycket väl förstå. För ESK visade upp något som man kanske inte riktigt gjort fullt ut tidigare matcher: 60 minuter disciplinerad och uppoffrande ishockey.

– Vi visade en jävla karaktär där ute och gjorde egentligen allt rätt, eller i alla fall allt vi snackat om. Vi följde den struktur som vi ville och visade vilket lag vi är när vi är som bäst.

Wings hade mycket puck i matchen och sköt en hel del skott. Men allt som oftast kom de från lägen utifrån och Simon S:t Cyr – storspelande målvakt i ESK – kunde enkelt avstyra.

De heta chanserna och effektiviteten stod ESK för. Ett mål i varje period under de två första gjorde att man hade ett guldläge inför sista.

– Vi snackade egentligen inte s mycket om det inför tredje, utan vi gick bara ut och körde på. Det var enkelt att vara tränare idag för alla tog ett sånt ansvar för sina uppgifter och litade på att de andra skötte sitt, sa Jonsson.

I den tredje punkterade ESK matchen via mål av Adam Lidström och Zebastian Bodini-Schmitt, som själv var lycklig efter matchen.

– Otroligt skönt. Att vi vinner på hemmaplan känns som en tyngs som släpper från axlarna på oss. Det är något vi väntat på, sa Bodini-Schmitt.

Många såg riktigt heta ut idag, kanske speciellt du. Hur kändes det idag?

– Kändes bra, både för mig och för gruppen. Från första bytet var det högt tempo och det har vi snackat om. Vi måste hålla nivån från första tekningen. Det gjorde vi i 60 minuter idag.

Segern kommer efter att man i onsdags blivit fullständigt utskåpade med 9–0 borta mot Väsby. En stark vändning.

– Ruggigt bottennapp i onsdags och då kände vi ju att vi måste rycka upp oss. Det är täta matcher och så skönt att vi kan resa oss som vi gör.

Skönt för dig att sätta ett mål också?

– Kanske inte det svåraste eller snyggaste, men ett mål som kom av slit. Idag förtjänade vi att få med oss även sådana mål. De kommer när man krigar, avslutar Bodini-Schmitt.

Daniel Andersson gav laget ledningen med ett snyggt skott upp i krysset.
Daniel Andersson gav laget ledningen med ett snyggt skott upp i krysset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!