Poängen satt hårt inne. I slutet av matchen tog ESK ut målvakten och spelade sex mot fem. Det blev lyckat när Jesper Bärgård styrde in ett skott med 50 sekunder kvar av tredje perioden.

– Vi parkerade med Eric Berkerud och Jesper Bärgård framför mål, och Bärgård fick en touch på pucken efter Wilmer Lindblads skott, så den gick i mål. Jag är jätteglad för grabbarna att vi fick med oss en poäng, säger ESK-coachen Johan Jonsson efter matchen.

Piteå tog ledningen i matchen i den andra perioden, när rutinerade Magnus Isaksson gjorde 1-0.

– Vi gjorde annars en bra andraperiod, men det blir lite att vi tar hem pucken och ger över lite av initiativet, och det biter oss i baken lite. Sedan kom vi tillbaka bra i tredje, och tar många puckar mot mål som skapar flera farliga returer och till slut får vi in en puck. Jag är jättenöjd hur vi genomförde matchen, säger Johan Jonsson.

Extrapoängen tog dock Piteå när Felix Dahlroth satte 2-1 i powerplay i förlängningen.

Poängen var dock viktig för ESK i kampen om en plats i play off 1, för samtidigt tog jumbon Vännäs två poäng av Väsby. Samma Vännäs som ESK ställs mot i morgon. Det blir ännu en viktig match kring play-off-strecket.

– Vi kan bara lägga fokus på vårt eget, men kan vi komma upp i samma nivå som vi hade i dag, så har vi väldigt bra chans till poäng. Men det krävs att vi tar oss dit också, säger Johan Jonsson.

ESK-truppen åker till Vännäs nu i kväll, och sover där inför morgondagens match.

Johan Jonsson ville framhålla lagets insats mot Piteå före någon enskild prestation.