En fotbollsmatch som förenar

På söndag är det dags för två lag att göra sina första träningsmatcher. Bålsta Sanering och Håbo FF United möter varandra i en speciell match, där resultatet kanske inte är det viktigaste.

21 februari 2018 20:33

Matchen är nämligen en slags sponsormatch, där Bålsta Sanering kommer att skänka 25 kr/åskådare till Håbo FF United – laget som startades med tydligt fokus på integration förra året och som nästan uteslutande består av ensamkommande ungdomar.

– Vi tycker att det som Håbo FF United gör är väldigt bra och de står för något som vi tycker att det är värt att uppmärksamma, säger Mats Gredemyr i Bålsta Sanering.

Idén till matchen föddes efter att Håbo FF Uniteds tränare Anna Larsson undrade om det var möjligt att få till en träningsmatch.

– Vi fick en tid för matchen och sedan kom det här med sponsringen in i bilden.

Efter matchen, som spelas på Gröna Dalens IP, kommer de båda lagen nämligen att ha en gemensam måltid.

Varför ville ni göra det här?

– För att vi är en förening som står för samma saker. Att man måste ta hand om varandra, oavsett var man kommer ifrån. Fotbollen förenar och den är till för alla – det ska inte falla på brist på bollar eller fotbollsskor, menar Gredemyr.

För Håbo FF United betyder matchen mycket, inte bara sportsligt.

– Det är jättekul att laget uppmärksammas. Många av dem har ingenting, och det som är självklart för många lag är inte det för oss. Pengarna betyder jättemycket. Vi ska till bortamatcher exempelvis, och det kostar.

– Sedan hoppas jag att spelarna kan knyta samman med spelarna i Sanering och där är ju den här middagen efteråt en jättebra grej. De har många rutinerade spelare som kan fungera som mentorer för våra killar, säger Håbo FF Uniteds tränare Anna Larsson.

Ett längre reportage om Håbo FF United kommer i Enköpings-Posten och på vår webb inom de närmsta dagarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing