29-årige Jesper Ekström tar klivet tillbaka till Superligan. Efter poängsuccén hos Onyx i den södra Allsvenskan hade han flera erbjudanden att ta ställning till

– Det var flera klubbar som hörde av sig, berättar Ekström och fortsätter:

– Jag var faktiskt överrens med en annan klubb innan Mullsjö kom in i bilden och jag var tveksam hur jag skulle göra. Men när väl allting landat var det rätt klart att det var i Mullsjö jag ville spela.

Ekström som började med innebandy i Fjärdhundra SK och hann med spel både i Södra Trögd och Enköpings IBK innan resan runt Sverige inleddes. Efter en rejält lyckad säsong i Onyx 2016/2017 blev han värvad av Jönköping i Superligan men trots 24 mål och sammanlagt 33 poäng gick han efter lite kontraktsstrul tillbaka till Onyx. Och där har poänggörandet fortsatt i allra högsta grad. 33 mål och 27 assist blev det slutligen på de 22 matcherna.

– Jag är nöjd med säsongen, säger Ekström.

– Spelet fungerade riktigt bra och det blev en hel del poäng och vi i Onyx gick till kval till Superligan, det var målet. Vi räckte inte riktigt till där (mot Warberg som till slut gick upp) och jag gjorde inte mina bästa matcher i kvalet. Men totalt sett var det bra, menar han.

Och efter säsongen fick han alltså valmöjligheter och det blev alltså Mullsjö. Ett lag som blev trea i Superligan och åkte ur i semifinal mot Falun.

– Det finns riktigt många bra spelare i Mullsjö, en hel del landslagsspelare, säger Ekström.

Vad har de tänkt du ska ha för roll?

– Deras poängkung Anton Vestlund har bytt klubb och jag ska ersätta honom, berättar Jesper.

Vilket bekräftas av Mullsjös sportchef Jesper Axell, som sa så här om värvningen till Innebandymagazinet:

– Det är precis den ersättare vi letat efter. Jesper är en rightare med ett bra skott och han har redan visat att han platsar i SSL. Han är en utvecklingsbar spelare som vi tror mycket på i vårt lagbygge.

– Sedan är det självklart upp till mig att visa att jag ska spela i förstafemman och powerplay, säger Ekström.

Flyttlasset gick till Mullsjö i helgen.

– Ja, jag ska bo tillsammans med Gustav Johansson som jag spelade med i Jönköping och som också ska flytta till Mullsjö, säger Ekström och tillägger:

– Och jag ska fortsätta studera, det började jag med i Jönköping.

EP pratade med Jesper precis vid ett träningspass.

– Gäller att köra hårt om jag ska hänga med, skrattar han och avslutar:

– Har ju missat en del av försäsongen men kört själv och med personlig tränare men snart kan jag köra med laget.