EHF startar upp med cup

Enköpings HF inleder säsongen på riktigt i helgen när man åker på en försäsongscup i Örebro. Och det är ett till flera delar nytt lag som åker iväg för att förbereda sig inför serien. "Det har försvunnit några under resans gång", säger Kent Söderlund.

23 augusti 2019 11:30

Cupen i Örebro markerar säsongstarten "på riktigt" för EHF.

Nu lägger man intensiva veckor med fysträning bakom sig och fokuserar på handbollen.

– Vi ser det som en ren träningscup där vi får en chans att bygga ihop laget utefter de förutsättningarna som är just nu. Fokus kommer ligga på att jobba in en del nytt och sedan få till fem bra matcher där vi kan träna på vårt spel, säger lagets tränare Kent Söderlund.

Men det har hänt en del i laget sedan den förra säsongen slutade. Flera spelare har valt att lämna och det är inte vilka spelare som helst.

Framför allt har lagkaptenen och lagets i särklass viktigaste spelare under förra säsongen, Therese Lundström, lämnat. Detsamma gäller Maia Nysten och Alice Askebro.

– Det har försvunnit några under resans gång och tunga namn, men vi fokuserar på de vi har och lägger all kraft på att få laget så bra som möjligt. De som varit här och kört har gjort det fantastiskt bra. Nu har vi en del spelare som av olika anledningar – skador och fotboll – inte har kommit i träning än, så det ser trots allt bra ut.

Ni kommer inte få problem att få ihop ett lag?

– Nej, det är jag inte orolig för. Vi har sexton spelare idag i den stora truppen. Sen har vi trim-laget som vi också kan plocka spelare från och använda, så vi ska allt få ihop det här, menar Söderlund.

Om man ser till det spelmässiga – vad kommer ni fokusera på i helgen?

– Att försöka jobba in en del nya saker i spelet. Framför allt lägger vi stor vikt vid defensiven just nu och att den sitter bra när serien startar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing