Som alla lag kan tränare Ken Hornö och hans lag se tillbaka på månader av förberedelser och hård träning. Men när premiären närmar sig börjar ett lugn sprida sig.

– Vi gör tredje säsongen i ettan nu, och det börjar infinna sig ett visst lugn och en trygghet. Förra året var ett typiskt andraår, med lite halvdant spel stundtals. Nu vet alla vad som gäller – man måste vara med ända från början, säger Hornö.

Förra säsongen höll på att bära långt för EHF. Förlust i det allsvenska kvalet mot Helsingborg blev det som avslutade säsongen. Och man satsar mot att upprepa den bedriften, men med bättre utgång.

Artikelbild

| Stark trupp. EHF har fått ihop ett stabilt lag inför den stundande säsongen.

– Egentligen förlorade vi kanske seriesegern de tre första matcherna förra säsongen. Att vi sedan fick kvalet mot Helsingborg var en bra erfarenhet och nyttigt att ha med sig. Det var bra för oss att bli medvetna om vad som krävs. Målet för i år är att inte bli sämre än ifjol, så minst kval ska vi nå.

Hur känner du att ni ligger till efter försäsongen?

– Vi har tränat hårt – efter semestern körde vi 18 dagar med träning, och en del dubbelpass. Kvittot jag har fått är att tjejerna som var med ifjol har höjt sig. Sedan har vi några yngre spelare som haft en stigande kurva och utvecklats enormt. De är med och konkurrerar nu, vilket känns bra. Alla spelare har svarat bra på den hårda träningen som vi planerade in tidigt, berättar Hornö.

Målsättningen att ta sig till allsvenskt kval är tufft satt. Det finns också en del försvårande omständigheter såhär innan seriestart. Bland annat på målvaktssidan.

– Vi har bara haft en målvakt under en tid, vilket varit lite oroande. Men nu har vi fått in Linda Glarke, en rutinerad målvakt som stått i mål för klubben i Trimserien. Sedan hoppas vi på att Sara Eriksson ska komma tillbaka. Vi har även lite andra skador, bland annat kapten Matilda Widén, som nog inte kommer vara tillbaka förrän runt jul. Så det är ett tufft mål vi satt upp, men jag känner ändå att vi är väl rustade, säger Ken Hornö.

I premiären väntar IK Bolton från Stockholm – ett lag man för några veckor sedan besegrade i finalen av BL Cup i Hudiksvall.

– Det är såklart skönt att ha med sig. Vi visade upp ett fantastiskt bra lugn i den matchen när det var jämnt i slutskedet och i förlängningen Det var väldigt skönt att se och det är något vi tar med oss inför helgen och en känsla vi kan dra nytta av.

Matchen mot Bolton spelas på bortaplan på söndag.