EBSK laddar inför upploppet

Slutet på grundserien närmar sig med stormsteg och EBSK tog två segrar mot Örebro. "Det känns bra", säger lagets coach Ingrid Törnberg.

13 augusti 2019 16:00

När EBSK förlorade två gånger om mot Skövde häromveckan satte man sig i en lite jobbig sits. Men efter dubbla vinster mot Örebro har EBSK grundseriesegern i sina egna händer.

– Det gäller att vi vinner allt som är kvar nu, säger Ingrid Törnberg.

Örebro var aldrig någon större utmaning för EBSK som i första matchen tvålade till Närkelaget med 27–3.

– I den första matchen vann vi enkelt. Vi slog bra och pitchade bra. Amanda (Wallén) körde bara en inning sedan satte vi in Lisa Karlsson. Hon gjorde det bra och Örebro hade det svårt, säger Törnberg.

Den andra matchen blev tuffare, främst tack vare Örebros amerikanska pitcher. Men EBSK skulle spela taktiskt och smart och skulle sedermera vinna den matchen också, 4–0.

– Vi spelade jättebra och då saknade vi ändå spelare som My Törnblom och Ellinor Wennerberg. Vi buntade ut våra spelare och vår taktig fungerade. Det känns jättebra.

Nu väntar Leksand och Söder för EBSK. EBSK har allt i egna händer för att säkra grundseriesegern, men då krävs det att man vinner återstående matcher.

– Hade vi bara vunnit en av matcherna mot Skövde hade vi haft råd att förlora en match nu, men det har vi inte, säger Ingrid Törnberg.

– Förlorar vi en match nu hamnar vi på samma poäng som Skövde som då kommer före på grund av att de vann mot oss.

Det var alltså turligt att man fick med sig två segrar mot Örebro.

– Det gav en boost rent självförtroendemässigt. Hade vi spelat som vi gjorde i den andra matchen mot Örebro hade vi vunnit i Skövde också.

EBSK åker till Leksand på söndag för att spela den näst sista omgången av grundserien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Appelqvist

Ämnen du kan följa