Tre minuter hade passerat av matchen och redan då satte Almunge tonen för vad som skulle bli en mycket tung kväll för Enköping.

Almunge hade mäktat med 2–0 på de inledande minuterna och efter nio gjorde man också 3–0.

– Vi satt kvar i bilen och var inte redo i inledningen helt enkelt. Ingen bra match från vår sida, så enkelt är det, säger Andreas Olofsson.

Enköping hittade in i matchen efter Almunges tredje mål och Isak Ekström kunde reducera. Men Almunga utökade till 4–1 innan paus och det var verkligen inte Enköpings kväll.

– Anfallsmässigt var vi där, men vi missade mål med det mesta. Vi kom igång efter tio minuter, men sen var vi alldeles för uddlösa och med 3–0 är uppförbacken tung.

Almunge fortsatte att ösa på i mittenperioden och segrade även den med 4–2. Enköping fick slita ont för att hantera hemmalaget.

– De tutar och kör, om man säger så, och de har ett spelsätt som vi inte riktigt fick grepp om. Även i hemmamatchen hade vi det svårt.

Enköping fick en biljett in i matchen i tredje via utvisningar på Almunge och man hittade lite reduceringar fram till 9–5.

– Där tog vi timeout för att ingjuta lite mod. Då var det tolv minuter kvar av matchen och då är inte fyra mål mycket i innebandy.

Istället blev det fyra mål till för Almunge som till sist vann med 13–5.

– Vi fick slita oss till målchanser hela matchen och det var verkligen inte vår kväll – det gick emot oss från start.

Matchen blev också dyrköpt för Enköping. Både Jonathan Piispanen och Hampus Haraldson fick utgå med skador.