Förlust i första mötet med en boll för EHF, vinst med en boll i andra mötet mot NKIK Norrköping med 23 -22 hemma. Nu väntar en direkt avgörande match på onsdag i Idrottshuset, om vem som spelar i damettan nästa säsong.

Matchen var jämn inledningsvis, men EHF kom in i en svacka i slutet av första halvlek och början av andra. De låg under med sex bollar efter sex minuter i andra halvleken.

Men EHF gav aldrig upp, de reste sig till triumf med 23-22, efter att Elin Bergsten storspelat i målet och en effektiv målgörare Frida Haraldsson. Hon stänkte in sitt elfte mål i matchen med sex sekunder kvar, det räckte till vinst med minsta marginal.

Artikelbild

| Elin Bergsten tog fram säsongens bästa spel, när det som mest behövdes.

– Det var en riktig pulshöjare, vi såg väldigt uträknade ut i början av andra. Vi började slokna lite med huvudena, säger Ken Hornö, tränare i EHF och fortsätter:

– Men den här matchen gav vi oss fan på att vi ska vinna, det fanns inget annat. Fortfarande tycker jag att vi har en hel del och jobba med avsluten men vi tog upp kampen, riktigt kul.

En som i hög grad höll EHF kvar i matchen och var matchvinnare, var Elin Bergsten som visade klass i målet.

– Otroligt skönt, en riktig laginsats. Vi kämpar verkligen in i det sista, det känns så jävla skönt, säger Elin som gjorde säsongens bästa match.

– Jag är jättenöjd med dagens match, det känns skönt och vara så otroligt lugn i en sån stressad match.

En annan kylig tjej som hade nerverna på rätt sida var Frida Haraldsson.

– Det känns riktigt bra. Synd att det blev så spännande, men det är det som är charmen, säger Frida och skrattar.

Målskyttar EHF: Frida Haraldsson 11, Isa Ekström 4, Isa Ekström 2, Maia Nysten 2, Frida Forsberg 1, Liza Burnelius, 1, Sara Hornö 1, Matilda Widén 1.