Den spelskicklige backen inledde målskyttet i matchen med ett mål i numerärt överläge, men annars var det Skellefteås defensiv som imponerade i den här tillställningen.

 Vi hade ett starkt försvarsspel, blockade många skott, stod starkt i försvarslinjen, säger Emil Djuse.

Barndomsdröm

Han är inne på sin tredje säsong i Skellefteå och har kontrakt även nästa säsong och nu har han gjort sin debut i Tre Kronor. Emil Djuse spelade två av tre matcher, var inte med mot Ryssland.

Jag hade en tuff förstamatch mot Tjeckien. Varken jag eller laget gjorde någon bra match. I min andra match mot Finland gjorde jag en bättre match och utnyttjade mina styrkor bättre, säger Djuse.

Även om han inte är helt nöjd med sin debut var det en stor händelse för honom att ta på sig den blågula dressen.

Det var jäkligt kul att ta på sig den tröjan. En barndomsdröm gick i uppfyllelse och det var en grym erfarenhet och jag hoppas ta mig dit igen.

"Måste spela ödmjukt"

För honom och hela Skellefteå var vinsten mot HV71 viktig och nu är varje match framöver av cupkaraktär.

Många lag är inblandade i slutspelsstriden och för vår del har bortaspelet varit starkt under säsongen. Vi har väl nästan tagit mer poäng borta.

Nu gäller det för hans Skellefteå att även komma upp i samma nivå på hemmaplan.

Vi måste spela lika ödmjukt och starkt bakåt på hemmaplan. Vi vill spela lite offensivare och skönare hockey, men det finns inte utrymme för misstag. Nu gäller det att ta poäng, säger Djuse.

Han gör det efter en match där Skellefteå fick två matchstraff för tacklingar bakifrån.  Först var det Fredrik Lindgren som tryckte in Markus Ljungh i HV71 i sargen och sedan Andreas Wingeli som gjorde samma sak med Mattias Tedenby.

Givetvis är det inget som vi vill ha. Det gäller att vara mer aktsam, men samtidigt ska beslut tas på en tiondels sekund och då kan det tyvärr bli så här, säger Tommy Samuelsson, Skellefteås tränare.

Stephan ”Lillis” Lundh, HV71:s tränare höll med Tommy Samuelsson:

 Tittar man på namnen så är det inte killar som brukar förekomma i sådana här situationer och det går snabbt där ute.