"Det måste till något drastiskt"

ESK:s damer är på väg ur division 1. Nu vill ESK-tränaren Tomas Karlsson se en framtida lokal satsning över klubbgränserna för att lyfta damfotbollen framåt i Enköping.

10 september 2019 15:00

ESK är mer eller mindre klart för degradering till division två. Hur nästa säsong blir står skrivet i stjärnorna.

– Vi fokuserar på att göra klart den här säsongen först. Vi har lag i både division 1 och division 4. Det blir nya tag i oktober när serierna är slut, säger Tomas Karlssson.

En stor del av sanningen till att ESK sannolikt åker ur ettan är att laget saknar rutin. Och har ingen möjlighet att värva för att spetsa laget.

– Det är rutinen vi saknar. Det är inte lätt för en ungdomsspelare att komma in i division 1. De har gjort det jättebra, men det tar två år för att matcha in dem. Medan andra lag kan köpa in fyra amerikanskor om det saknas något, den möjligheten har inte vi, säger Tomas Karlsson.

Det här är den stora akilleshälen på damsidan i hela Enköpings damfotbollsverksamhet.

– Ska Enköping överleva på damfotbollsidan så måste det till något drastiskt. Det måste till en förening som jobbar åt samma håll. Och då kanske inte en förening som heter ESK eller Fanna. Kanske ett DFF av något slag. I varje fall någon form av samarbete, säger Tomas Karlsson som vill se en satsning i stil med den i Uppsala med Uppsala Fotboll.

– Tar vi fram kvalitetsspelare som Beata Olsson, Ina Burström eller Julia Lindström så tar det ett år, innan det viftas med pengar eller de vill söka utveckling på annat håll, säger han vidare.

Han fortsätter:– Ska vi kunna hävda oss, måste det till något drastiskt. Vi kan inte jobba emot varandra, utan vi måste jobba med varandra. Vi har nog diskuterat det här ganska länge, men kanske inte fått något gehör från dem vi diskuterat med. Men det här framtiden som jag tycker, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom