ESK Hockey åkte med bussen mot norrland redan under fredagens morgon.

På vägen stannade man för ett träningspass i Sundsvall. Där var olyckan framme för en redan reducerad trupp.

– Hampus Wallin fick en klubba i ansiktet och fick åka iväg för att sy, men det är ingen fara för helgen, säger Johan Jonsson.

När vi pratar med Jonsson under fredagen var läget fortfarande oklart inför helgens båda matcher.

Klart är att Andreas Lindqvist och Robin Nilsson missar matcherna på grund av sjukdom. Daniel Andersson, som även han var sjuk under veckan, är fortfarande osäker och detsamma gäller Dennis Näslund-Nordqvist.

– Sedan flyger ett par spelare upp imorgon som ska spela – vi får se om fler som varit osäkra följer med där, berättar Jonsson.

Det är två viktiga matcher som väntar. ESK besegrade både Piteå och Vännäs på hemmaplan, så man vet vad som krävs.

– Piteå kommer säkerligen att komma tufft på oss från start och vara fullt påslagna, vilket vi också måste vara. När det gäller Vännäs så blir ju det en väldigt viktig match för oss, lite av finalkaraktär på den matchen. Ska bli riktigt kul, det är ju de matcherna man brinner för.

Piteå ligger två placeringar före ESK, medan Vännäs är sist i tabellen och jagar ESK om den sista platsen i playoff.

– Vi har haft två bra matcher det senaste där jag tycker att vi har spelat riktigt bra hockey, men samtidigt har det innan dess gått lite tungt så man har den mentala kampen att handskas med också. Men om vi kan komma upp i den nivå vi gjort på slutet ska vi kunna göra det bra i helgen, avslutar Jonsson.