För en tid sedan gick Fanna BK:s ordförande Johan Olsson ut på klubbens officiella hemsida och berättade om det ekonomiska läget. Bland annat skrev han så här: ”Lite kort från senaste styrelsemötet där en punkt överskuggade allt annat; Klubbens ekonomiska situation. Vi har berättat om att klubben hade ett stort underskott från 2017 som belastar nuvarande verksamhetsårs budget och tyvärr har det underskottet ökat under året”.

Läget är fortsatt besvärligt för Fanna, men någon kris för klubben skulle inte Johan Olsson säga att det är. Det finns heller inga planer på att lägga ned någon satsning i klubbens verksamhet, en verksamhet som i dag berör 21 lag. Allt från ungdom, junior och upp till seniorlagen.

– Det är klart att läget inte är bra. Det är en kännbar situation. Det är inget att säga om. Men det handlar mycket om vad vi har gjort och vad vi behöver göra för att förändra situationen, säger Johan Olsson till EP.

Artikelbild

| Stora utgifter på materialsidan är en del i den sämre ekonomin.

Framförallt handlar det om två saker som gör att ekonomin inte ser ut som klubben vill att den ska göra.

– Intäkterna har inte nått upp till den budget vi har lagt, och har inte varit som vi önskat. Sedan har vi inte lyckats hålla budget när det gäller materialet. Den utgiftsposten har den största differensen mot budget. Framförallt har vi haft större slitage på i synnerhet bollar och strumpor, men det är många saker där som man inte önskar att det skulle vara, säger Johan Olsson, som klev in som ny ordförande i klubben i våras.

Som det ser ut just nu går klubben mot ett minusresultat på 200 000 för versamhetsåret.

Årsmötet är i mars, så det finns också tid att putsa till de siffrorna, och jobbar också hårt för att för att öka intäkterna.

– Det finns flera olika saker som vi har uppe för att hitta lösningar för föreningens bästa. Vi jobbar på ett flertal olika grejer för att få in pengar. Det händer positiva saker och vi försöker också vara noga med att vara så transparanta som möjligt mot våra medlemmar, säger Johan Olsson, vars styrelse gick in i verksamhetsåret med en del tunga ekonomiska poster.

Olsson hoppas och tror på ett bättre 2019.

– Nästa år ser ut att kunna bli klart bättre. Framförallt tror jag att det finns en bättre förståelse för vad vi behöver göra för att förbättra läget, säger Johan Olsson.

Om Johan Olsson sitter kvar som ordförande efter vårens årsmöte återstår att se.

– Det är upp till föreningens medlemmar att välja vem som ska vara ordförande, säger han.