Det kanske är konstigt att hylla den defensiva insatsen när ett lag vunnit med 7–1.

Men faktum är att Enköpings starka och trygga defensiv lade grunden till den klara segern.

Ja, det och en ruggig effektivitet.

Artikelbild

| Enköpings IBK behöver vinna mot Storvreta borta.

– Vi hade som mål att göra en bra förstaperiod, för det har vi inte gjort i någon match än så länge. Vi försökte ha ett tätare försvar och Storvreta fick ha mycket boll. Trots det skapade vi en hel del chanser och släppte nästan inte till några, sa en nöjd Kaj Söder efter matchen.

Det var länge väldigt jämnt i målprotokollet, även om EIBK hade kommandot. Efter sex minuter gjorde Ida Nyholm 1–0 och det stod sig perioden ut.

I andra dubblade EIBK ledningen när duon Louise Andersson och Julia Brundell kombinerade fint, varpå den senare satte 2–0. Storvreta reducerade innan paus genom Emma Viberg.

– Det är väl det enda jag var missnöjd över idag, att vi släppte in ett skitmål. Det var lite synd, sa Söder.

Artikelbild

| Blott 15-åriga Malin Hjelm var en riktig vitamininjektion i Enköping.

Men i den tredje blev det åka av. Efter 1.20 dundrade Felicia Karlsson in 3–1, innan firma Andersson-Brundell skulle presentera sig igen.

Andersson hittade in till Brundell två gånger om och hon gjorde inget misstag vid något tillfälle. EIBK upp i ledning med 5–1 och där dödade man matchen.

Artikelbild

| Storvreta hade en liten fanclub med sig, bokstavligt talat.

Ida Nyholm, matchens klart bästa spelare, satte sedan 6–1 i numerärt underläge, innan Louise Andersson själv fick fastställa slutgiltiga 7–1.

– Jag var extra nöjd med försvaret idag. Men även i stort tycket jag att vi gjorde vår bästa match för säsongen. När vi fick några kassar kunde vi spela ut och precis så brukar det vara, sa kaj söder innan han passade på att berömma Ida Nyholm.

– Hon var outstanding där ute.