Coleman pluggar media och kommunikation vid sidan av simningen och efter OS i Tokyo nästa år hoppas hon skriva sin uppsats.

Sedan då?

Ska hon simma vidare eller skaffa sig ett jobb?

Alltså ett riktigt jobb.

Som idrottare har vi inga anställningar. Jag är snart 26 år och eftersom jag inte har någon anställning så har jag ingen pensionsgrundande inkomst. Jag har ingen inkomst för föräldraledighet. Jag börjar ändå tänka på de där bitarna, säger Coleman som har VM-final i sikte när hennes huvudgren 100 meter fritt drar i gång natten till torsdag, svensk tid.

Nya vägar

Hon hoppas att nya International Swimming League (ISL), som startar i höst, ska öppna nya vägar. Coleman var själv inbjuden till serien, men tackade nej då det inte fungerade med hennes planering. Men hon håller koll på den nya touren.

Jag hoppas ISL förändrar synen på simningen, att det blir lite mer professionellt och att man inte ser oss som hobbyutövare som det är nu, säger hon.

TT: Borde Svenska simförbundet göra mer?

Jag tycker alla förbund skulle kunna göra mer. Det är ungefär som att vi får ett kontor att arbeta på, var glada för det. Jobba gratis får ni göra ändå. Det här har varit mitt jobb sedan 2012 och det man ofta får höra är att man får stöttning med det här och det här, men det är som att säga att ”vi har gett dig en kontorsplats. Du ska vara glad att du inte behöver betala lokalhyran”, säger hon.

Blev avstängd

Coleman blev hösten 2016 avstängd från landslaget tillsammans med Jennie Johansson efter en incident under OS i Rio. Men bakgrunden till avstängningen låg i att Coleman och ett par simmare tidigare hade krävt att få exponera en egen sponsor i samband med mästerskap. Något förbundet sade nej till.

Coleman missade EM i fjol på grund av axelskadan, gjorde comeback på kortbane-VM och var nära medalj på 100 meter fritt med en fjärdeplats.

Det känns bra att ha i ryggen. Formen känns som där den ska vara och självförtroendet också, säger Coleman som var med och tog frisimslaget på 4x100 meter till en OS med sjätte plats i söndags.