Skönspelet lös med sin frånvaro när Fanna BK gästade Österåker i en ren seriefinal.

Och att det gällde en hel del, det märktes.

– Säsongens tuffaste match, helt klart. Österåker uppträdde som ett riktigt brunkargäng och det är smått otroligt att de lyckas vara med i toppen med sitt spel, menade en något frustrerad Alexander Alan i Fanna.

Detta trots att FBK fick med sig tre poäng och nu ligger 11 poäng före just Österåker.

Efter en mållös halvlek fick Fanna en perfekt start i andra. Jesse Singh nickades bestämt in 1–0 för de svartklädda gästerna och det skulle visa sig bli segermålet.

– Tanken var faktiskt att Jesse skulle vila den här matchen efter en känning, men en stor credd till vår fysio Anna som fick honom klar till 90 minuter, säger Alan.

I andra halvlek öppnade det sedan upp sig mer för Fanna i och med ledningsmålet och Österåker försökte än mer intensivt med sitt långa spel, dock utan att lyckas.

– De stoppade oss bra i första, det får man säga. Då lyckades vi inte hantera deras direkta spel och vilja att nästan sparka ner oss vid första tillfälle. I andra blev det bättre och vi bjöd inte på något.

En som fick känna på den hårda match bilden var Markus Thorell. Han fick betala för segern med en utslagen tand.

– Och det var bara en sak. Det kunde blivit än värre skador, men vi klarade oss undan bra trots alls, konstaterar Alexander Alan.

Härnäst väntar vårens sista match (egentligen höstens andra) när Märsta gästar Fanna IP på lördag.