Björklunds galna derbysuccé

Derbyt i division 5 slutade med en klar seger för Härnevi BK. Anledningen stavades Jennifer Björklund. Forwarden stod för inte mindre än sex mål i 7–1-segern över Örsundsbro. "Vi är ett lag med ruskigt starka pannben", sa derbydrottningen efter matchen.

13 maj 2019 07:00

30 sekunder. Mer tid än så behövde inte Jennifer Björklund för att visa sin klass och skärpa.

Frispelad redan i den första minuten av derbyt satte hon 1–0 till gästande Härnevi.

Det var starten på vad som skulle bli en kväll att minnas för den starka forwarden. 89 minuter senare hade hon nämligen dundrat in ytterligare fem mål och stått för dubbla hattrick.

– Det har aldrig hänt, så det var ju riktigt kul. Dubbla hattrick är inget man lyckas göra varje dag, konstaterade hon nöjt efter matchen.

Björklund hade även annat att vara nöjd över. För även om det dröjde till den 40:e matchminuten innan Härnevis andra mål kom, efter att Keli Franks stått för en grym soloprestation och ett lika grymt avslut, så var det på något sätt aldrig något snack om vilket lag som var starkast i det här derbyt.

– Det var nervöst innan matchen, riktigt nervöst. Det har snackats upp lite det här derbyt inför, men vi genomför det riktigt starkt och jag tycker absolut att vi vinner rättvist, summerar Björklund.

Förutom din egen insats – vad är avgörande till er fördel?

– Att vi har fler starka spelare än dem. Tycker det syns ganska klart att vi är lite starkare och att vi tar jobbet hela matchen igenom. Vi är ett lag med ruskigt starka pannben och idag var det riktigt kul att lira fotboll.

Härnevi har nu fyra segrar på fem matcher och ligger bra med i tabellen. Men att det börjar lukta chans på serieseger vill inte Björklund uttala sig om ännu.

– Nej, det är lite för tidigt, skrattar hon.

Men är du överraskad över resultaten?

– Lite överraskade är vi över att det gått såpass bra – trots att vi varit igång några år nu är vi ett ganska nytt lag. Men Vi har tagit oss an den här säsongen mer seriöst och haft en bra försäsong.

På andra sidan i derbyt stod ett inte på något sätt oävet Örsundsbro. Det nystartade (omstartade) laget stod upp riktigt bra under perioder av matchen.

När Sandra Wirdby reducerade iskallt i inledningen av den andra halvleken hade man en stark period och hade Härnevi på repen.

– Siffrorna är väl lite för stora idag, men det rann iväg i slutet. Tycker vi bjuder på de tre första målen för dem och till sist blev det mentalt jobbigt, säger lagets tränare Daniel Carlsson.

– Men vi hade också bra perioder i matchen, som innan och efter reduceringen. Så det är synd det rinner iväg och siffrorna blir ju i överkant.

Hur ser era ambitioner ut den här säsongen?

– Resultatmässiga och tävlingsmässiga mål har vi väl egentligen inte. Föreningen har startat upp laget igen och målet är att vi ska få en bra och homogen grupp och en hållbar verksamhet på damsidan. Långsiktigt ska vi se till att Örsundsbro IF alltid har ett A-lag för damer, säger Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing