Det var på bortaplan i oktober, mot just Nyköping, som Eric Berkerud tacklade Marcus Lindblom. Nio matchers avstängning blev straffet, men nu är Berkerud åter klar för spel.

– Man känner att suget börjar komma och att det drar ihop sig. Ska bara bli jättekul att komma in i laget och få spela matcher igen.

I nästan en och en halv månad har det enbart handlat om träning för Berkerud. Något som varit frustrerande.

– Det är riktigt tråkigt att vara borta från matcherna och frustrerande att inte kunna vara med och ta poäng tillsammans med laget. Men jag är imponerad av hur grabbarna har gjort det ute på isen.

– Tiden har gått väldigt långsamt, november har varit längre än den brukar bara. Jag har fått tugga på med träning lite extra vid sidan om och har försökt hålla humöret uppe, trots att det är svårt. Det blir liksom lite sommarfys över det hela.

Hur har laget varit till hjälp?

– Jag har fått bra hjälp av tränarna och laget. De har såklart förstått situationen och att det varit jobbigt, de har stöttat mig bra och det ska de ha en stor eloge för.

Avstängningen var Eric Berkeruds första i karriären och något han helst inte är med om igen.

– Mest har det ju bara varit tråkigt och ruttet att inte få vara med och spela. Men det har varit en erfarenhet – en ögonöppnare – kring att det krävs vårdat spel på isen, annars hamnar man här i skamvrån. Att missa nio matcher är inget man drömmer om, så man har ju lärt sig läxan.

Hur matchredo skulle du säga att du är?

– Jag har ju inte spelat, så lite matchtempo saknas ju och säkert lite timing. Men jag har kört på hårt med fysen så kroppen känns absolut redo.