Äntligen hemmapremiär för EHF

Väntan har varit lång, men nu är den äntligen över. Under lördagen är det dags för Enköpings HF att spela säsongens första hemmamatch – i omgång sex av serien.

Enköpings HF får äntligen komma in och spela match i Idrottshuset.

Enköpings HF får äntligen komma in och spela match i Idrottshuset.

Foto: Anders Hallman

Handboll2019-11-08 21:00

Klockan fyra på lördagens eftermiddag är det äntligen dags för Enköpings HF att gå in i säsongens första hemmamatch. Detta efter fem raka bataljer på bortaplan i säsongsinledningen.

– Helt fantastiskt. Nej, men det är klart att det ska bli kul. Man får liksom en annan känsla kring att säsongen är igång på riktigt. Sen hade vi gärna haft ett par hemmamatcher i början av säsongen här för att komma igång, men nu kan vi ju få en väldigt trevlig avslutning på säsongen istället, beroende på hur det har gått, säger tränare Anders Skogäng.

Fyra poäng har det blivit hittills för Enköping. Ett resultat som är lite för knapert för att man ska vara helt nöjda.

– Tycker kanske att vi kunde ha presterat lite bättre. Hade vi haft sex poäng av tio så hade det varit okej. Senast mot Tumba exempelvis släppte vi det lite för enkelt.

Nu är det HK GP från Eskilstuna som står för motståndet. Gästerna ligger en poäng efter EHF.

– Precis som vi ett ungt lag, men jag tror det kommer bli ganska tufft. De slog Täby som startat säsongen starkt i förra omgången. De är väldigt konsekventa i sitt spel och utvecklas hela tiden. Men det ska ju vi också kunna göra, avslutar Skogäng.

Matchdags

Enköpings HF HK GP
Division 1 Norra Herr
Lördag 16:00, Idrottshuset

Karta: Idrottshuset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!