Med lite drygt två minuter kvar slog Niklas Rigelius in sitt andra mål för dagen och spikade 4–1 till ESK Hockey hemma mot Vännäs.

Därmed följde laget upp förlängningssegern mot Piteå med sin första trepoängare.

– Riktigt skönt, en fantastiskt bra helg av oss, sammanfattade tvåmålsskytten Rigelius.

– Nu är man lite trött, men det känns bra. Nu får vi återhämta oss lite och ladda om. Men vi har verkligen gjort det vi kan i helgen och alla kom till matchen idag och var riktigt taggade.

Och två mål för dig idag. Berätta om dem.

– Man kan väl säga att jag hade lite flyt idag. Första var jag så trött att jag bara slängde in en puck mot mål för att kunna byta, sen såg jag plötsligt att alla bara jublade. Sen det andra var ju i tom kasse, så idag var det lite flyt. Men såklart skönt att få sätta dit dem – bra för självförtroendet.

Det var just Rigelius som satte ESK i förarsätet i den första perioden. 1–0 var med in i den andra.

– Det blev en svår period med många utvisningar åt båda håll. Jag tycker att vi inte riktigt hittade rätt i andra, och så var det även igår, så det måste vi jobba på, menade coach Robert Kimby efter matchen.

– Annars tycker jag att vi kommer upp i en riktigt bra nivå igen, nästan över 60 minuter. Grabbarna la ner rätt arbete igen och var fokuserade.

Mellanperioden förde med sig 2–1 inför sista efter att Vännäs kvitterat och Jesper Bärgård åter gett ESK ledningen.

I tredje hittade hemmalaget åter rätt i sitt spel och Robin Nilsson kunde snyggt sprätta in en retur i krysset.

Vännäs lyckades aldrig att få till något riktigt hot i slutet och det man skapade räddades av täckande ESK-spelare eller en storspelande Simon S:t Cyr.

– Vi täckte otroligt mycket skott idag och bland annat tog Eric Berkerud en riktig smäll för oss. Sen har vi ett angenämt problem med två målvakter som verkligen spelar riktigt bra och tätt just nu, menade Kimby.

Härnäst väntar tre raka bortamatcher för ESK. Den första nu på onsdag mot Köping.