I veckan har Enköpings SK smygstartat den kommande säsongen med några träningar. Bland annat har man haft en del spelare som testat med laget.

– Fyra spelare har varit med. Tanken var att det skulle vara fler, men på grund av sjukdomar så blev det bara fyra. De får köra veckan ut här så får vi se vad som händer, säger Martin Andersson.

Om man ser till fjolårstruppen – hur är status kring den?

– Som det ser ut i dagsläget har de flesta aviserat om en fortsättning. Patrick Lundemo ser ut att försvinna för att testa spel utomlands. Sen kommer det att vara enklare att prata konkret om truppen när vi drar igång på allvar efter jul.

För Andersson själv är det dock ingenting som är klart inför den kommande säsongen. Något kontrakt om en fortsättning som huvudansvarig har inte skrivit på ännu.

Men som det verkar tyder mycket på att det blir en fortsättning och han följer med laget upp till division 2.

– Jag valde själv att jag i princip ville bli lämnad i fred under november. Det var en lång säsong och jag kände själv redan efter att seriesegern var avklarad att det dippade lite i motivationen. Sen har jag velat ha lite tid för mig själv att bolla tankar inför nästa säsong och vad man kan förvänta sig av den, berättar Andersson.

– Men det verkar bli en fortsättning, även om ingenting är officiellt påskrivet eller så. Det är ju inte direkt som att jag sitter och letar andra alternativ. Just nu är alternativet att inte vara kvar inom fotbollen alls och det vore fruktansvärt tråkigt. Jag kände redan på den första träningen i måndags att jag fick en liten energikick.

Den här veckan har som sagt inneburit en smygstart på nästkommande säsong. Laget kommer att hålla igång fram till jul.

– Det har varit ledigt hela november, så träningen nu är mest för att hålla igång lite så vi inte behöver lägga en lång period i januari på att bara komma igång. Förhoppningen är att vi ska kunna komma hyfsat fräscha när det drar igång mer på allvar.

Och du själv kommer att vara på plats?

– Inget är klart som sagt, men mycket tyder på det. Även kring det kan jag vara mer konkret framöver, skrattar Andersson.