Hittills uppges testet ha utfallit väl. Planen är att det ska ske en utvärdering efter 80 videomöten då både personal och patienter får komma till tals.

– Det här är ett komplement till annan vård. Videobesök passar inte åkommor där vi behöver känna eller lyssna. Men det finns många tillfällen då det fungerar bra. Vi har till exempel genomfört läkarbesök, drop-in-besök till sjuksköterska och uppföljningsbesök till läkare som videobesök, säger Hannele Ristolainen, verksamhetschef på vårdcentralen, i ett pressmeddelande.

För att delta som patient behöver man vara listad hos Fålhagens vårdcentral. Rent tekniskt genomförs besöket som ett Skypesamtal där patienten loggar in på 1177.se. Digitala vårdmöten är ett av tio uppdrag inom digital utveckling och e-hälsa som regionstyrelsen ställt upp för 2017 och 2018.

– Digitala möten utgör ett mycket bra komplement till fysiska möten, inte minst för dem som är i behov av tätare kontakt med vården, säger Malena Ranch (MP), ordförande för vårdstyrelsen, i pressmeddelandet.