Lübcke hittades död, skjuten i huvudet, vid sitt hem utanför staden Kassel den 2 juni. Två veckor senare meddelade polisen att man utredde ett politiskt motiv till mordet och kort därpå att man gripit en man.

Den federala åklagaren höll en dragning för ett utskott i det tyska parlamentet på onsdagen och berättade om erkännandet. Utskottets medlemmar har vidarebefordrat till tyska medier att 45-åringen säger sig vara helt ensam i sin gärning.

Det utreds dock fortfarande om han hade några medgärningsmän.

Vi kommer också att utreda noggrant i vilka kretsar han rört sig i närtid och under de senaste åren, säger den tyske inrikesministern Horst Seehofer, efter dragningen i parlamentet.
Klarläggandet av detta politiska mord är inte över.

Den misstänkte greps efter dna-träffar och har ett långt förflutet i olika grupperingar inom den tyska våldsbejakande högerextremismen. Han har tidigare dömts för våldsbrott med främlingsfientliga motiv.

Walter Lübcke blev en måltavla för den tyska ytterhögern i samband med flyktingkrisen 2015, då han försvarade regeringspartiet CDU:s flyktingvänliga politik, och mottog dödshot vid flera tillfällen.