Vi samlades vid Skogsvallens parkering för att ordna med samåkning och gå igenom vissa regler. Här fick varje bil några kryptiska rader med på resan för att kanske kunna gissa vart vi skulle.

Efter några mil på 55:an svängde vi rakt in i skogen på krokiga smala vägar för att efter några kilometer komma fram till Salavägen. Sedan var vi nästan framme, nämligen vid Läby Lantbruksmuseum. Där väntade kaffe med nybakat bröd och värdparet själva Kjell och Ellesiv Pettersson som hälsade oss välkomna.

När vi kom innanför de gamla portarna så tänkte man, men vad är detta? Kulturhistoria av alla de slag allt ifrån telefoner, vävstolar, maskiner till jättegamla jordbruksredskap. Kyrkorgeln på bilden skulle kastas vid renovering men Läby lantbruksmuseum tog hand om den, plus en till. Det vi såg rörde verkligen om i våra hjärnor när vi påmindes om hur det var på den tiden. Här fanns även en loppisbutik som ju också var intressant. Kjell började samla på 70-talet, och intresset har sedan dess blivit en del av deras liv.

Efter allt för kort tid på museet var det dags att besöka golfrestaurangen på hemvägen för att få något i sig och samla alla fina intryck.

Tur att det finns eldsjälar som Kjell och Ellesiv, tusen tack för en fin dag.