Hon tar över Enköpings-Posten

Anette Östlund, nyhetschef på Enköpings-Posten, tar i höst klivet upp som chefredaktör. "Det är lite omtumlande."

27 juni 2017 11:20

Nya ägare, ny form för nät- och pappersupplaga och ny chefredaktör. Det händer mycket på Enköpings-Posten. I höst går nuvarande chefredaktör Roger Pettersson i pension och Anette Östlund blir den första kvinnliga chefredaktören på tidningen.

– Det känns väldigt spännande förstås. Och även lite omtumlande, säger Anette Östlund, som i dag är nyhetschef på Enköpings-Posten.

Beslutet ligger en dag bakåt i tiden, och hon säger att hon behövde fundera ett slag.

– Det är inte så att jag bara tar över efter Roger Pettersson, utan det är en ny roll för chefredaktören i och med att man slår ihop den positionen med nyhetschefens.

Under hösten går Enköpings-Posten in i samma bolag som Upsala Nya Tidning och en ny organisation kommer att presenteras.

Vad ser du som din främsta utmaning som chefredaktör?

– Vi kommer att arbeta lite annorlunda och fokusera på det digitala först. Det blir en stor utmaning att ändra arbetssätt. Jag ska ta in EP i den nya tiden – inte för att vi inte redan arbetat digitalt, men vi ska ta det ett steg till.

Anette Östlund menar vidare att hon är nyhetsjournalist i grunden och att Enköpings-Posten även i framtiden ska ägna sig åt lokal nyhetsjournalistik.

– Men uppdraget är digitalt först, och det kommer att synas. I dag planerar vi för en papperstidning och sedan lägger vi ut på webben. Framöver kommer vi att göra tvärtom, säger Anette Östlund.

Hon tillträder den nya tjänsten 1 oktober.

Anette Östlund

Bor: Gröngarn, Enköping.

Ålder: 58.

Bakgrund: Började på Enköpings-Posten 1991 och arbetade då på radiotidningen. Under många år var hon sedan kommunreporter. 2013 tog hon steget upp för att bli nyhetschef, då hon avlöste Roger Pettersson som i sin tur blev chefredaktör.

Enköpings-Posten

Grundades 1880. Papperstidningen kommer ut fem dagar i veckan och har en upplaga på 7 900 exemplar. Sedan 1 januari 2017 ingår Enköpings-Posten i NTM-koncernen som även är delägare i Upsala Nya Tidning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!