– Det har varit stabilt, några vurpor annars har det varit okej. Jag kom sjua totalt, säger Rikard Hansson Göta MS. Han kom tia i de två första heaten och nia i det sista i klassen MX1. Det räckte till 34 nya SM-poäng, vilket gör att han är tio totalt.

Vad har du för målsättning den här säsongen?

– Min målsättning från början var topp fem men det förstördes i Ulricehamn och Uppsala, då tappade jag väldigt mycket poäng. Men det är fortfarande en tävling kvar, säger Hansson och tillägger:

Artikelbild

| Starten i MX1

– Det är inte orimligt och klättra i alla fall. Kanske inte till topp fem. Sjua, åtta om jag har tur.

Är du nöjd med helgens tävling?

– Ja, förutom de små vurporna, får jag vara nöjd.

Vann totalt denna helg gjorde Nikolaj Larsen, Nmk före Ken Bengtsson, Getinge, trea kom Pontus Jönsson Sösdala MK. De tre ligger även i topp i SM-serien totalt. Näst bästa Götaförare var Niklas Pettersson som kom totalt på en 16:e plats. Emil Löfgren, Göta MS kom 23:a.

Artikelbild

| Fall. Några små vurpor gjorde att Rikard Hansson tappade placeringar.

I MX2 var Björn Andersson bästa förare från Göta MS, han kom på 16:e totalt och körde in 18 SM-poäng. Olle Sundberg, Göta MS kom totalt på en 28:e plats. Vann helgens tävling gjorde Anton Gole, Getinge MS före Nick Kouwenberg, Gotlands MF trea var Jesper Jönsson, Sösdala MK. Totalt efter sex deltävlingar så är det samma herrar som ligger i topp på samma positioner. Björn Andersson ligger även han på samma placering som han kom i helgen, på en 16:e plats.

Damklassen vann Natalie Kane, MCUI och U-17-klassen Isak Gifting, SMK Dala Falun.