Dagen efter rekordminskningen, från 35,8 procent till 26,0, försöker Håbos oppositionsråd förklara det svaga valresultatet jämfört med tidigare år.

Vad tror du att det beror på?

– Vi får vänta lite med att analysera djupare, det har nog flera orsaker. Men jag tycker att vi har genomfört en jättebra valrörelse och vi har fått gehör för våra frågor, säger hon.

På måndagskvällen ska den lokala S-styrelsen träffas och analysera vidare.

Partiet har dock fortfarande en större väljarbas lokalt än i riksdagsvalet, 26 procent röstade Agneta Hägglund mot 21,3 på Stefan Löfven.

Agneta Hägglund tycker att det är viktigt att invänta det slutliga valresultatet. Några enstaka röster kan förändra mandatbilden.

– Jag tycker att det är viktigt att vi fortfarande är det största partiet i Håbo. Just nu har vi ju elva mandat mot Moderaternas tio, säger hon.

Hägglund tror också att de frågor som diskuterades under valrörelsen kan ha spelat in på resultatet.

– Det var samma frågor som dominerade. Alla vill ha mindre grupper i förskolan, fler vuxna i skolan och bygga ut äldreomsorgen. Det är ju jättebra om vi kan vara överens om det, sådana frågor som vi i Socialdemokraterna har haft i vår budget i många år, säger hon.

Hon menar också att många nyinflyttade kan ha spelat in.

– De har kanske inte hela historien om Socialdemokraterna lokalt, vad vi har kämpat för och vilka vi är, säger hon.