Håbo festdag har blivit till en självklarhet sedan starten 2001. Dagen har funnit sina former och i lördags inleddes den som vanligt på det mest storslagna sättet med Bålsta IK:s Godisjoggen på Gröna Dalens IP.

Över 900 barn var föranmälda, men betydligt fler än så kom till start när det fina vädret fick många att spontanmäla sig på lördagen. Efter gemensam uppvärmning anslöt till deltagarnas stora förtjusning Stephan Wilson, känd hos barnen från Lilla Sportspegeln i tv.

När starten gick och funktionärerna lyfte upp banden och släppte i väg löparna gick det imponerande fort. Kanske hade de inte lyssnat på Stephans råd om att börja som att man är jagad av en sköldpadda och sedan öka farten på slutet, jagad av ett lejon.

Artikelbild

| Måns Norell behöver inte se sig om efter motståndarna. De är långt efter.

En som orkade hela vägen och verkligen sprang som han var jagad av ett lejon, från start till mål alla 1 200 meter, var Måns Norell, 11 år. Han tränar friidrott med EAI och kom först i mål. På sluttampen sprang han till och med ifrån följecykeln.

Efter målgång, glass, godis och medalj avslutades Godisjoggen med godisregn.

Wiktoria, Samir & Viktor och Markoolio var de stora artisterna på Stora scenen i år. Men det bjöds också på blåvita toner från vårt grannland i öst genom Heidi Kaarto och Aila Mattila. Dessutom var det allsång med Jan Johansen, Bålsta Big Band, Reach, Lions stipendieutdelning på den scenen.

Håbo festdag hade även mycket annat att bjuda på. Många jobbar med dagen. Det poängterade Tomas Wickgren genom att ta upp Sven, som jobbar bakom kulisserna, på scenen inför Wiktorias framträdande.

Artikelbild

| Fullt med folk längs marknadsgatan på festdagen.

– Det är de här som ni aldrig ser. Det är bara mig som ni ser när jag står här och babblar, sa Wickgren.