"Vi kommer att dra lärdom av det här"

Efter några dagar är branden på Kärrhöksgränd stoppad, men hur gick släckningsarbetet?

Insatsledaren Jan-Olof Pettersson var överlag nöjd med räddningstjänstens agerande.

Insatsledaren Jan-Olof Pettersson var överlag nöjd med räddningstjänstens agerande.

Foto: Anders Liljestrand

Enköpings kommun2019-09-17 14:00

Under tisdagen, tre dagar efter branden, är räddningstjänstens arbete med branden avklarat.

– Vi kommer att utvärdera våra insatser och dra lärdom av det här, säger Jan-Olof Pettersson, insats- och räddningsledare inom räddningstjänsten.

Arbetet med släckningen av elden tog längre tid än förväntat eftersom att räddningstjänsten ville minimera vattenanvändningen.

–  Vi ville inte förstöra huset med vattenskador. Det har hänt förut, så vi försökte undvika det så gott det gick, säger Jan-Olof Pettersson och fortsätter:

– I stort sett lyckades vi bra, även fast det blev några mindre vattenskador på grund av fastighetens sprinklersystem som inte stängdes av snabbt nog.

Har ni kvar någon vid platsen?

–  Nej, vi i räddningstjänsten har avslutat vårt engagemang i det här. Nu ligger det hos fastighetsägaren.

Har ni någon aning om när hyresgästerna kan flytta in igen?

–  Det kan vi inte spekulera i. Jag vet inte i fall huset ska renoveras eller rivas eftersom att jag inte har någon aning om hur mycket av konstruktionen som är skadad. Det får experter kolla till senare, säger Jan-Olof Pettersson.

Dessutom vill Pettersson hylla verksamheten Lokalen som har fungerat lite som en bas för både hyresgäster och räddningstjänsten

–  Vi fick mycket service därifrån vilket var väldigt bra för oss. Det blev ett ställe för oss att gå till när man inte var involverad i branden. Vanligtvis har vi ingen matplats eller liknande, så det var skönt att ha en plats att vara på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!