Smiley visar att matstället är bra

Ett 40-tal livsmedelsverksamheter i Enköping har en Smiley – ett märke som säger att man är bäst i klassen. På Stora torget på lördagen delades de första Smiley-märkena ut.

26 maj 2018 17:30

Enköpings kommuns Smiley-dekaler är först och främst till för att kundernas skull, för att matkonsumenten ska veta att livsmedelsverksamheten på stället med Smiley-märket har bedömts som utmärkt vid den senaste livsmedelskontrollen.

Livsmedelsverksamheter i Enköping som uppfyller kriterierna för klass A erbjuder kommunen verksamheten att vara med i Smiley. Det är frivillig och kostar företaget inget. Även de som vid inspektionerna klassas som B och C är godkända livsmedelsverksamheter, men de måste nå upp till A för att kunna sätta en Smiley-dekal i sin entré.

– Alla är godkända, men de som har Smiley är bäst i klassen, berättar Annika Eklund på kommunens miljö- och byggnadsförvaltning.

91 av cirka 400 livsmedelsföretag i Enköping är A-klassade. Av dessa 91 är det ett 40-tal som har valt att hoppa på Smiley-tåget.

– Vår önskan och strävan är att alla ska vilja ha Smileys, säger Annika Eklund.

– Vi får ett kvitto på att vi gör rätt, säger Elisabeth Moglia, Elisabeths Ost, som var med och hämtade sin Smiley som hon direkt satte upp i dörren till butiken.

På kommunens hemsida kan man se vilka som har Smiley.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!