– Jag felanmälde till Telia den 2 maj och fick svar att felet skulle vara åtgärdat 5 maj och att det berodde på ett kabelbrott vid riksväg 70, säger Jan-Åke vars fastighet norr om Enköpingvarit uppkopplad mot kopparnätet genom en luftledning.

Men samtidigt meddelade Ericsson Local services (numera Transtema Network Services), som sköter reparationer av kabelnätet, att det var ett större fel i området som skulle vara åtgärdat den 7 maj.

Den 4 maj sms:ade Telia att felet var åtgärdat.

Artikelbild

| Ett träd har fallit över ledningen och troligen har kablar inne i ledningen skadats. Men varken Telia eller Ericsson har kontrollerat skadan.

– Men ingenting fungerade, varken telefon, tv eller internet, säger Jan-Åke som ringde Telias kundtjänst som inte förstod vad som var fel och kopplade honom vidare till Ericsson.

Jan-Åke hade uppmärksammat att ett träd fallit över luftledningen bakom huset, men enligt Ericsson berodde felet inte på trädet och ingen brydde sig om att kontrollera det.

Sen hände ingenting på några veckor.

I början av juni kom ett mejl från Ericsson att det var ett större kabelbrott som skulle åtgärdas inom en månad. Efter det avlöste meddelandena från Telia och Ericsson varandra med olika och motsägande uppgifter om när felet skulle vara åtgärdat och även att det var åtgärdat, fast inget fungerade.

Artikelbild

| ”Ledningen hängde ännu längre ner tidigare men jag har tagit bort grenar som tyngde ner den” säger Jan-Åke.

Ericsson meddelade även att de skulle montera ny mottagningsutrustning vid fastigheten, trots att det var ett kabelbrott man uppgett som felorsak. Flera beställningsbekräftelser skickades ut från Telia på tjänster Jan-Åke redan fått bekräftelser på.

– Turerna har varit fruktansvärt konstiga hela sommaren. Jag fick fyra olika ordernummer på min felanmälan under en vecka, säger Jan-Åke.

Artikelbild

| ”Kopparnätet via luftledning är inte intressant att åtgärda men då kunde man ha sagt det tidigare” meenar Jan-Åke Häggberg vars fastighet ligger sist på ledningen.

Den 13 september meddelade Telia att Scanova, som äger nätet, inte kommer att åtgärda felet.

Något kabelbrott vid väg 70 tror inte Jan-Åke det varit frågan om då fastigheten före honom på ledningen inte har problem med uppkopplingen.

Artikelbild

| Meddelandena från Telia och Ericsson har avlöst varandra, med motsägelsefulla uppgifter.

– Jag tror trädet över ledningen var felet från början. Men att åtgärda kopparnätet är inte intressant, säger Jan-Åke som även fick meddelande från Telia att de inte kunde leverera bredband till fastigheten då det saknades kopparledning dit.

Nu använder Jan-Åke och Anja mobilt bredband och planerar att sätta upp en parabol för tv:n. Men fotbolls-VM och flera större sportevenemang missade de i somras då tv:n inte fungerat.

– Mobilt bredband fungerar, men inte över tv:n. Vi känner oss fruktansvärt dåligt behandlade som Teliakunder, att vi behövde vänta i fyra och en halv månad med timmar i telefonköer för att nu få beskedet att de struntar i oss.

EP söker Telia för en kommentar.