Under ett år har en skrivargrupp arbetat med att författa ett manus till det nya kyrkospelet, som berättar om kyrkohistorien i Boglösa-Veckholm från 1000-tal till idag.

Nu behöver man bara få ihop deltagare till spelet som planeras att uppföras i Veckholms kyrka 12–13 oktober 2019.

Skrivargruppen på åtta personer har tagit fram scener, som berättar om kyrkan och folket i bygden. Under perioden 1000-tal till 1300-tal finns inte många skriftliga belägg, men därefter har det varit lättare att hitta uppgifter som är intressanta att lyfta fram.

När nu skrivargruppen är klar med sitt arbete vänder man sig till allmänheten för att locka medverkande till spelet, vars titel kommer att avslöjas på lördag.

– Barn och vuxna, alla är välkomna. Vi söker skådespelare, sångare, musiker och medhjälpare av olika slag som kan sy kostymer, snickra kulisser, brygga kaffe, sälja biljetter, passa barn och mycket annat praktiskt, säger prästen Erica Cyrillus, som varit handledare för skrivargruppen. Erica har, innan hon prästvigdes för fyra år sedan, arbetat som journalist och har även gått skrivarkurser vid Bollnäs folkhögskola

På lördag om en vecka blir det audition i Lillkyrka församlingsgård.

– Men det blir ingen jurybedömning som gör tummen upp eller tummen ner. Vi tror att det går att hitta lämpliga uppgifter för alla som kommer, oavsett om man är tio år och spelar blockflöjt eller är skolad sopran, säger Erica Cyrillus.