För tolv år sedan startade Fredrik Strömblad sitt företag, Mr Fredrik, som inriktar sig på egenproducerade produkter för inredning och trädgård i brons, mässing, tenn, nysilver, porslin och väskor i canvas. Han är primärt grossist men driver även en egen webbutik med ett centrallager på 500 kvadratmeter i centrala Enköping.

– Vi öppnar outleten av två anledningar. Vi tycker att landsbygden bör få leva. Det är vacker natur och finns många andra företag runtomkring. Sen har vi ibland för mycket av våra produkter, då säljer vi ut dem här, säger Fredrik Strömblad.

I outleten kommer han kombinera sitt sortiment med olika antikviteter och andra saker.

Artikelbild

I outleten finns ett varierat sortiment.

Han menar att kommunen måste tänka till för att landsbygden ska få utvecklas och inte dö ut.

– Vi tycker att kommunen är lite tråkig för politikerna tittar på centralorterna men funderar inte på hur det är i de andra delarna. Badet här i närheten är nedlagt och Härjarö camping har försvunnit. Bygden måste leva, det är viktigt, säger Fredrik Strömblad och fortsätter:

– Det är många personer som vill göra dagsturer och det finns många rörelser runtomkring man kan besöka, till exempel ekologisk grönsaksförsäljning, och även äppel och juiceförsäljning, säger Fredrik Strömblad.