Det är Nordic Camping, som driver Bredsand camping, som själva tar över driften efter tidigare Bresse krog.

– Vi har precis tagit tillbaka driften för att få en bättre kontroll på verksamheten och ett bättre utbud till gästerna, säger Mikael Wåhlund, operativ chef vid Nordic Camping.

Renoveringen av lokalen är i full gång. Det görs ett nytt kök med ny utrustning och golv och väggar renoveras.

Artikelbild

| Uteserveringen fräschas upp och får nya möbler. Christer Andersson från Nordic Camping fixar.

– Vi kommer även att ha receptionen till campingen i samma lokal, då får vi en trevligare entré till campingen. Uteserveringen får nya möbler och fräschas till, den är fin och rymmer mycket gäster, säger Mikael Wåhlund.

Förhoppningen är att man kan öppna den nya restaurangen i början av juni.

Planen är att det ska bli ett café/bistro som hålls öppet från morgonen, med frukostservering, och sedan hela dagen en bit in på kvällen.

– Vi kommer ha ett stort utbud av bland annat fikabröd och smörgåsar och vi ska ha varma rätter till lunch och till kvällen. En nyhet som vi inför då efterfrågan varit stor är att vi kommer att servera pizza också, säger Mikael Wåhlund.

Ambitionen är att restaurangen ska gå att driva året runt i framtiden. Det kräver dock en större ombyggnad då huset inte är vinterbonat, men planen är att renovera byggnaden i gammal stil.

– Det finns potential i området, det byggs mycket bostäder i närområdet och där har vi en stor kundgrupp. Vi har även mycket företagskunder och grupper inbokade på anläggningen vår och höst, exempelvis idrottsfolk och hundutställare, säger Mikael Wåhlund.

Nu pågår rekrytering av personal till den nya restaurangen. Totalt handlar det om åtta-nio arbetstillfällen.

– I nuläget saknar vi en kock, någon med kallskänksutbildning och eventuellt extrapersonal till serveringen, säger Mikael Wåhlund.

Nordic camping driver 24 campinganläggningar i landet och man har restauranger på 17 av dem. Flertalet med arrendatorer av restaurangen, några driver man i egen regi.

– Vi kommer att utvärdera det här efter sommaren sen får vi se om vi kan få ett samarbete med en ny arrendator i framtiden, säger Mikael Wåhlund.

Vad den nya restaurangen ska heta är inte helt klart ännu.

– Men namnet Bresse kommer att finnas med, lovar Mikael Wåhlund.