Nu är det klart – hon blev lucia

Nu är det klart vem som blir Enköpings lucia 2018.

4 december 2018 20:14

En sjungande gymnastikledare låg i topp, med drygt 150 fler röster än tvåan när luciakommittén på tisdagskvällen hade räknat färdigt de 3 579 nät- och pappersrösterna.

Årets lucia heter Ida Ågren.

– Jag är chockad, vilken överraskning. Det trodde jag aldrig, utbrast hon när förra årets lucia Klara Edin knackade på i hemmet på Kristinagatan i centrala Enköping för att gratulera.

Det är mycket som kretsar kring sång och gymnastik i 18-åringens liv. Hon går sista året på Kunskapsgymnasiet i Västerås.

Två av skolkompisarna, Emma och Saga, var på plats för att stötta i väntan på resultatet tillsammans med största supportern, lillasyster Alma.

Vid sidan av skolan hinner årets nyvalda lucia med att träna flera grupper i Enköpings SK Gymnastikförening, den förening som hon har valt att stödja i luciaarrangemanget.

– 06-05:orna och så 08:orna. Vi håller till i nya Enahallen, berättar hon.

Och så sjunger du, eller hur?

– Ja, jag är med i en ensemble på Kulturskolan.

Vad har då förra årets lucia för råd till årets?

– Att hushålla med krafterna och ladda ordentligt, sammanfattar Klara Edin.

Enköpings lucia har arrangerats varje år sedan 1941, med undantag för 2015.

Det här är tredje året i en ny tappning.

– Vi har också ett Instagramkonto där man kan följa Enköpings lucia under de här veckorna, berättar Caroline Söderstedt som är med och stöttar luciakandidaterna tillsammans med bland andra körledaren Victoria Strandberg och Britt-Marie Lidmo i luciakommittén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Liljestrand