Det var fjärde året i rad som stipendier delades ut fonden. Kulturskoleeleverna fick vardera 2 500 kronor under en ceremoni under Kulturskolans julkonsert.

Gitarrläraren Mats Johansson hyllade sina två elever, bröderna Simon och Jesper, som han haft som elever i över tio år: "Två mer välförtjänta mottagare av stipendium ur Sune Lövgrens minnesfond får man leta efter. Under dessa år har ni utvecklat ert spel, framförallt kla ssiskt gitarrspel, samt spel i gitarrensemble. Med tiden har ni utvecklat er teknik och musikalitet och kommer ofta med förslag angående tolkning och utförande av musikstycken."

Han beskrev bröderna som hängivna, stabila, fokuserade, positiva och roliga att jobba med.

Den tredje stipendiaten, flöjtspelaren Caroline Holgemyr, fick också lovord, av läraren Anne-Keijser Strandberg: " Hon är en elev som man kan lita på i vått och torrt. Ställer alltid upp i flöjtensemblen och på våra konserter och är en trygg punkt där. Även om det varit jobbigt genom åren med plugg och tentor så har hon använt flöjtspelandet och musiken som ett verktyg för avkoppling och för att få ny energi. En elev som hittar glädje i musiken och spelar av hjärtans lust med sin skira och vackra ton är verkligen en värdig mottagare av Sunes stipendium."

Minnesfonden instiftades 2015 på initiativ av Enköpingsbon Roland Nordqvist, som ville hylla Enköpings kulturprofil Sune Löfgren, som avlidit. Fonden delar nu ut årliga stipendier till elever som studerat på Kulturskolan, där Sune Löfgren var rektor.