Mat, medicin och vård på samma plats

En drop-in mottagning med sjuksköterska kommer att öppnas vid Ica Maxi och Apotek Hjärtats nya butik.

6 maj 2019 21:00

Den 16 maj öppnat Apotek Hjärtat i Enköping sin nya butik vid Ica Maxi. Butikschef för den nya butiken är Johanna Viksell som även är chef över Apotek Hjärtat vid Stora torget.

– Det är fantastiskt roligt med den nya butiken. Vi har så pass mycket att göra vid Stora torget så vi knappt hinner med, det här känns väldigt positivt, säger hon.

Butiken vid Stora torget kommer alltså att finnas kvar. Flera nyanställningar har gjorts till den nya butiken som är en egen enhet. Butikerna kommer dock att hjälpas åt och kunna dra nytta av varandra.

– Sortimentet blir ganska lika i butikerna men vi kan exempelvis inte hålla vissa sminksorter då det skulle konkurera med Icas sortiment, säger Johanna Viksell.

I en lokal bredvid Apoteket ska sjukvårdstjänsten Min Doktor öppna en drop-in mottagning den 12 juni. Rekrytering av flera sjuksköterskor till mottagningen pågår.

– Vi lägger mycket arbete på att få en attraktiv arbetsplats, konkurrensen om sjuksköterskor är hård och det är viktigt att kunna erbjuda konkurrenskraftiga villkor. Vi tillämpar bland annat handels villkor för helgersättning, säger Olof Fredricson, ansvarig för Min Doktor kliniken.

I dagsläget har Min Doktor åtta kliniker men planerar att öppna 15 till i år och nästa år, bland annat i Västerås och Barkarby. Det är ett nytt vårdkoncept som man utvecklar i samarbete med Apotek Hjärtat och Ica Maxi.

– Vi kompletterar varandra väl. Tillsammans förenklar vi för folk i vardagen, säger Olof Fredricson.

Vid mottagningarna utför man enklare sjukvårdsundersökningar, vaccinationer och hälsokontroller.

– Det är ungefär som gamla tiders distriktssköterskemottagningar och vår ambition är också att avlasta den etablerade primärvården, säger Olof Fredricson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund