Måndagskväll för 51:a året

Det blir ingen riktig sommar utan Måndagskväll i Skolparken. Denna institution inom Enköpings nöjesliv är nu inne på sitt 51:a år.

17 maj 2017 17:00

Fem föreningar och Enköpings kommun arrangerar av Måndagskväll under sex måndagskvällar i sommar.

Naturligtvis är mycket sig likt. Reino Irvebrant kommer att medverka under Enköpings Folkdansgilles kväll. Hans parhäst Östen Brinck kommer naturligtvis också att dyka upp. Det blir under NBV:s kväll.

Den 3 juli är det avspark för första Måndagskväll. Premiärkvällen arrangeras av Studiefrämjandet.

Nicklas Hovberg på Studiefrämjandet utlovar att det blir lokalodlat, kryddstarkt och exotiska färger, med musik och dans i tre akter, ledda av en folkkär och lokal konferencier.

Måndagen därpå tar Studieförbundet Vuxenskolan vid.

– I år är det första gången som vi är med. Det ska bli roligt att få hålla liv i den här fantastiska traditionen, säger Jenny Gavelin på Studieförbundet Vuxenskolan.

Tredje kvällen arrangeras av Enköpings Dragspelsklubb.

– Vi har Glade Glenn Sundberg som konferencier och underhållare, berättar Birgit Johansson i dragspelsklubben.

Glade Glenn har varit med många gånger under dragspelsklubbens flertaliga arrangemang på Motorgården under årens lopp.

Artisterna Elisabeth Lord och Tommy Gunnarsson kommer också att förgylla dragspelsklubbens Måndagskväll.

Enköpings Folkdansgille tar vid den fjärde måndagen.

– Det är första gången på länge som vi har en egen kväll. Vi ska lyfta fram det som vi står för och ska försöka få lite fart på publiken, berättar Agneta Södersten från folkdansgillet.

Fart lär det bli när huvudnumret Papa Dee äntrar scenen denna kväll, som alltså kommer att bjuda på den något udda blandningen av reggae och folkdans.

NBV, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, tar vid efter det och bjuder på en blandad kväll, enligt NBV:s Emma Andrén. Brinckens Trio (med tidigare nämnda Måndagskvällsveteran Östen Brinck) är husband. Det blir även dans med Pepparrötterna, trolleri med Mikael Ramsell och sång och musik med Ludwig Keijser, Enköpingssonen som bland annat varit med i Idol. Luciakören, ledd av Victoria Strandberg och Ludwig Keijser, uppträder också.

Sist ut, den 7 augusti, blir det ungdomskväll på Måndagskväll. Spencer Strandh leder kvällen som kommer att följa traditionen med unga talanger och allsång. Street Feets unga danstalanger kommer också.

Allt på artistfronten är långt ifrån spikat i dagsläget. Arrangörerna ser gärna att några unga talanger hör av sig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo

Ämnen du kan följa