Lucia spred ljus och glädje

Hektisk dag för lucia med tärnor och stjärngossar. Besöket på Coop var ett av många för dagen och det var uppskattat bland både kunder och anställda.

13 december 2017 14:25

Vid entrén till Coop halkbekämpar personalen med sand till ljusdrottningens ankomst. Det är spänd förväntan, butikschef Joacim Kåkemyhr står utanför och ser så att allting är i sin ordning innan lucia med sällskap anländer.

– Vi hade lucia på besök förra året med, det var uppskattat både bland kunder och personal. De flesta som inte har barn får ju inte träffa lucia på så här nära håll, det är kul att få möjlighet att bjuda våra kunder på det, säger Joacim.

Inne i butiken märker kunderna att någonting är på gång, blickarna söker sig mot årets lucia Klara Edin som gör entré i butiken. Ljuset i kronan tänds av Britt-Marie Lidmo i luciakommittén samtidigt som tärnor och stjärngossar får instruktioner om att gå förbi blommor och fruktavdelning, sedan vidare ut genom kassorna för att där avsluta med sång inför kunder och personal. Saga Eriksen är en av tärnorna som gör sig i ordning för lussandet i butiken.

– Det är lite stressigt, men kul. Vi har sju ställen att lussa på i dag och det är inte slut förrän nio ikväll efter vi varit i Vårfrukyrkan. Jag var uppe före fem i morse och vi har inte hunnit med en enda paus än så länge, vi får sova i bilen mellan luciatågen, säger Saga innan det är dags att stämma upp i sång.

Inför tindrande ögon på kunder och personal sjunger luciakören både Santa lucia och en nyskriven sång som heter Enköpings lucia komponerad av körledaren Viktoria Strandberg. Besöket på Coop avslutas lite anspråkslöst i returglasrummet vid entrén. Utanför står bilen och väntar för vidare trasport och ett efterlängtat lunchuppehåll på Park Astoria. En glad överraskning för lucia Klara Edin som hade förberett en Billys pizza som förtäring mellan alla lussestopp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Eriksson