Återsken VOX, Återskens kurs i körsång, håller i morgon, tisdag, sin avslutningskonsert i Västerledskyrkan och visar upp vad man lärt sig. Intresset för att vara med i kören har varit stort och den här terminen blev det fullsatt med 50 korister, berättar kursledaren Marcus Dannvik.

Kursdeltagarna har fått möta många olika genrer – visa, gospel, folkmusik, pop och jazz. Ur den blandade kören kommer solister att framträda, bland dem Carolina Erikssjö (alt), Eva Gustafsson (alt) och Elin Åkerlind (sopran). Kompgrupp är Herman Furin, slagverk, Magnus Midelf, elbas/gitarr och Henrik Gellin klaviatur.

Tanken med Återsken VOX är att visa sångens möjligheter och på köpet må bra.

– Det finns massor av fördelar med att sjunga. Man får ny energi, man minskar risken för blodpropp och får bättre immunförsvar till exempel – rent hälsobefrämjande alltså. För att inte tala om gemenskapen, säger Marcus Dannvik.

Den 7 december kommer Duo Sorores till Veckholms kyrka. Duon är egentligen en trio – Trio Sorores – men en av dem kunde inte vara med så har man tillfälligt döpt om sig till Duo Sorores.

– Så till Veckholm kommer Camilla Martinsson cello och Carina Cederwall tvärflöjt, berättar kantor Ulrica Sjöström, musikansvarig i Veckholm Boglösa församling.

– De är anställda i Kulturskolan och uppträder som Trio tillsammans med Åsa Edström - ofta i kyrkor och i andra sammanhang.

På lördag, den 8 december, kommer två körer att sjunga julsånger i Litslena kyrka; Villbergakören (vuxenkör) och Villbergas barnkör. De kommer att skapa julstämning med sånger som hör julen till. Pär Lindh är körledare.