Med nästan 30 års erfarenhet i bagaget vet arrangören, producenten, sångaren och instrumentalisten Marcus Dannvik hur ett vinnande koncept för en julkonsert skall se ut. Han hade plockat fram alla julens godbitar och bjöd tillsammans med sin homogena kör Återsken på fyra föreställningar fyllda av julglädje på Joar Blå. Fullsatt förstås (det brukar det vara när Återsken ger konserter) vilket betyder att cirka 1400 såg och hörde årets julkonsert Äntligen Jul. Julkonserten repriserar kören tre gånger kommande helger – men de konserterna är abonnerade.

– Sen blir det juluppehåll, men efter jul sätter vi full fart mot vårens show, säger Marcus Dannvik.

Som vanligt visade sångarna med största tydlighet att de gillade julen och längtade till den. Leende ansikten och ett frejdigt agerande smittade av sig på publiken, som fick ta del av det digra programmets olika julsånger allt från Återskens återkommande Ding Dong Merrily on High till klassiker som adventspalmen Bereden väg för Herran och Dagen är kommen och modernare julsånger i gospel- och popgenren.

Artikelbild

| Till Återskens 27:e julkonsert på Joar Blå kom 1400 personer. Mattias Alsiö och Isabelle Lindberg Wassler varsolister i en av julens sånger.

Elin Furin, körens klädansvariga, kunde känna sig nöjd med årets ”julkläder” i glittrande silver och rött som var färgtemat i år och som körmedlemmarna tolkat på sitt sätt.

Fart och fläkt, glädje och proffsighet är signum för Återsken som varje år troget kommer tillbaka och varje år lockar till fullsatta hus. Äntligen Jul var inget undantag.