Stig Helmer a.k.a Lasse Åberg invigde Bålsta Alpins nya liftar i söndags eftermiddag tillsammans med representanter från Håbo kommun och ideella krafter från klubben.

Men någon tyngd på dalskidan blev det inte för herr Åberg, det överlät han åt betydligt yngre och riskvilligare förmågor.

Väntan har varit lång för Bålsta Alpin, men nu är äntligen de nya liftarna på plats. Tobias Trillon Persson, ordförande i klubben hyllade de ideella krafterna som bidragit stort. Utan dem skulle det inte blivit någon satsning alls, hävdade han.

Artikelbild

| Längtan. I tre år har Bålsta Alpin väntat på nya liftar. Söndags var det äntligen dags för invigning.

– Vi har kämpat i tre år för att det här projektet skulle bli av och nå sitt slut. Nu är vi äntligen här och det är otroligt kul. Jag måste lyfta fram Åsa Eriksson i klubben som har dragit ett väldigt tungt lass, utan henne skulle vi inte stå här i dag.

Med medel från Allmänna arvsfonden och Idrottslyftet har första etappen med nya liftar och en förlängning av backen gjorts, nu väntar etapp 2 där klubbstugan ska få sig en uppfräschning samt vatten och avlopp indraget. Där hoppas Åsa Eriksson att kommunen går in med pengar för att klubben ska kunna slutföra projektet.

– Alla i klubben har bidragit med vad de kunnat. Jag bygger broar och vägar i mitt yrke, den expertisen har jag bidragit med. Nu hoppas vi att kommunen står vid sitt ord och går in med medel så att vi kan påbörja etapp 2. Det skulle betyda mycket för klubben.

Lotta Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande, står ni för vad ni lovat klubben?

Artikelbild

| Stadigt. De gamla liftarna är numera utbytta mot betydligt mer moderna.

– Jag förutsätter att vi håller vad vi lovat. Vi lovar inte allt till alla, men vi håller det vi lovar, det är vår paroll.