Höstkonsert med svit och solister

En egen svit i fyra satser kommer att få sitt uruppförande på Enköpings blåsorkesters höstkonsert.

Enköpings blåsorkester och dess dirigent Patrik Eriksson genomförde på tisdagskvällen sitt genrep inför söndagens höstkonsert i Vårfrukyrkan.

Enköpings blåsorkester och dess dirigent Patrik Eriksson genomförde på tisdagskvällen sitt genrep inför söndagens höstkonsert i Vårfrukyrkan.

Foto: Kerstin Bengtsson

Enköpings kommun2019-11-08 11:59

Enköpings blåsorkester bjuder in till sin traditionella höstkonsert på söndag kväll. Besökarna kommer att få höra uruppförandet av en svit i fyra satser som skrivits speciellt för blåsorkestern.

Det är Martin Wennerberg, med examen från musikhögskolan i komposition, som skrivit sviten, och orkestern har ägnat en hel del tid vid repetitionerna de senaste månaderna åt att få alla toner på plats.

–  Rent spelmässigt är det allt lite elakt komponerat, vi är ju hobbymusiker. Men vi har övat mycket och nu sitter det, säger Tommy Redefalk som spelat trumpet i orkestern sedan 1978.

Ingela Regnell, tvärflöjtist sedan 2008, håller med om att "Svit för blåsorkester" har varit en utmaning, men hon och Tommy Redefalk är överens om att orkestern under Patrik Erikssons ledning kommit över svårigheterna.

Martin Wennerberg, oboist och orkestermedlem sedan ett knappt år, ser lite generad ut när svårighetsgraden i hans komposition kommenteras, och "urkompositionen" har bearbetats en del. Att Ingela Regnell tycker att verket har en lyckad balans mellan olika instrument gör honom nöjd.

Konsertprogrammet innehåller mycket mer än orkestersviten, det är en blandad repertoar med musik som bland andra  Frank Sinatra och Monica Zetterlund gjort känd.

– Förutom orkestern medverkar sångsolisterna Hanna Myrehed och Andreas Fjordstig, så programmet är varierat, klassiskt och nytt, sång och orkester. Dessutom är det fri entrén, men med möjlighet att ge en gåva till Sune Löfgrens minnesfond, säger Ingela Regnell.   

Martin Wennerberg, oboisten till vänster,  har komponerat Svit för blåsorkester som uruppförs vid Enköpings blåsorkesters höstkonsert.
Martin Wennerberg, oboisten till vänster, har komponerat Svit för blåsorkester som uruppförs vid Enköpings blåsorkesters höstkonsert.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!